lauantai 13. heinäkuuta 2019

Vinkki: Haluatko saada kaiken mahtumaan? Laske mitat väärin!

Kuten olen aiemmin kirjoittanut, tonttimme on suunnilleen samankokoinen kuin Urho Kekkosen silmälasin vasen linssi; tontiksi pieni, linssiksi iso. Siksi on suhteellisen tärkeää saada suunnittelemamme talo ja piharakennus asemoitua järkevästi tontille ja naapureihin nähden.

Kyllä  ei tehtäisi hometaloja, jos Kekkonen eläisi!
Olinkin riemuissani, kun rakennusvalvontaan soitettuani sain hieman lisää väljyyttä sijoitteluun. Yhtäkkiä sekä piharakennus että 17x9-metrinen talo mahtuivat tontille ja suojaetäisyydet naapuriinkin olivat kunnossa. Reilun viikon taisin kulkea rinta rottingilla omasta neroudestani häikäistyneenä, sillä minähän en arkkitehtia palkkaa.

Lievästi lunta tupaan tuli kuitenkin, kun huomasin piirtäneeni tontistamme kolme metriä liian pitkän. Se saattoi hieman avittaa rakennusten mahtumista. Eipä ollutkaan enää tilaa kuin Siperian taigalla.

Pitänee alkaa opetella siihen, että mitat ovat ihan oikeita mittoja eivätkä sinne päin. Kun kävimme Ikeassa, innostuin piirtämään Ikean omalla keittiösuunnitteluohjelmalla Ikean mittojen pohjalta meille omaa keittiötä. Puolisoni, kodinhengetär ja lasteni äiti ihmetteli, miten minun keittiöni näytti niin erilaiselta (“Isoäiti, miksi sinun keittiösi on niin ahdas?”).

Koetin löytää erilaisia erilaisia selityksiä (“kato Ikean huonekorkeus vaan sai sen näyttämään siltä / kato kun mulla on tossa noi kylmäkaapit ekana / kato se on vaan toi Blöbban-kaapeista heijastuva salama / kato sä et vaan tajuu / mutsis oli!”).

No, selvisihän se. Olin tehnyt keittiöstä 60 senttiä Ikeaa kapeamman, koska kukas niitä kaappien syvyyksiä mukaan laskee.

Kato ei se oo niin tarkkaa tää rakentaminen.

Rakennusalalta voi suurpiirteisemmätkin kaverit edetä muihin siisteihin sisätöihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.