torstai 15. elokuuta 2019

Ikean keittiöviikot loppuvat?Ikean keittiöviikot. Sanoilla on sielun kannelta helisyttävä kaiku, mikäli uutta keittiötä on suunnittelemassa. Tarjoukset voivat olla tyyliä “osta tonnilla, saat Teslan” tai “jokaisen Skröbbla-kaapin ostajalle Fluppersjö-valaisin kaupan päälle”. Joka tapauksessa keittiöviikot on tapahtuma, jota odotetaan ja kytätään.

Näin teemme mekin. Koetin kysellä, milloin seuraavat keittiöviikot suunnilleen mahtaisivat olla ja vastaus yllätti: Ikean keittiöviikot nykymuodossaan joko loppuvat tai muuttuvat. Siteeraan nyt osittain yhtä (joskin asiasta perillä olevaa) lähdettäni. Osan kuulemistani tiedoista koetin vahvistaa Ikean viestinnästä, josta minulle ystävällisesti kerrottiinkin se, mitä kerrottavissa on.

Mitä siis on odotettavissa Ikean keittiöviikkojen osalta? Onko dramaattiselle otsikolle katetta? Siis muutakin kuin että kalastelen klikkauksia kuin paraskin iltapäivälehti.

Puran kuulemani väitteet saamieni tietojen pohjalta.

Ikean keittiöviikot loppuvat! Totta vai ei?


Ei / Nej, är du galen!

Lugna dig ner min lilla vän! Suomeksi: elä ressaa. Ikean liikevaihto on päivässä enemmän kuin edellisen hallituksen ministerien kaavailemat vuotuiset tulonsiirrot kavereidensa yksityisille lääkärifirmoille. Kultamunia munivaa hanhea ei kannata tappaa. Keittiöviikot tuskin loppuvat, mutta tulevat muuttumaan.

Yhtenä syynä mainittiin se, että kyseisille ajanjaksoille kohdistuu hillitön härdelli ja paine, eikä se palvele oikein ketään. Kun kaikki odottavat paria viikkoa vuodessa, Ikean keittiösuunnittelupalvelu ruuhkautuu. Keittiöviikkojen nimeä / konseptia muuttamalla painetta saataisiin tasattua pidemmälle ajanjaksolle.

Keittiöviikot ovat niin suosittuja, että välillä vuoroaan joutuu odottamaan viinilasissa.

Ikean keittiöviikkojen nimi muuttuu. Totta vai ei?


En tiedä / Int’ vet jag, snälla lilla!

Tähän en saanut vahvistusta. Asia on kuulemma markkinointipuolella pohdinnassa, mutta virallista vahvistusta minulla ei siitä ole.

Oma ehdotukseni olisi Ikea Kitchen Experience Advanced eli lyhennettynä I.K.E.A. Nerokasta, eikö? Petaan tässä itselleni copywriterin hommia siltä varalta, että blogini poikimat oikeusjutut sitä alkavat vaatia.

Vieläkin naurattaa, kun tuo keksimäni I.K.E.A on niin nerokas lyhenne. Skål på den saken!

Ikean keittiösuunnittelupalvelu laajenee? Totta vai ei?


Totta / Det är sant, min älskling!

Ikean virallinen vastaus oli, että “Ikea pyrkii vastaamaan asiakkaiden kysyntään ja toiveisiin”. Epäviralliselta (joskin edelleen asiantuntevalta) taholta kuulemani tieto tarkentaa asiaa. Omiin silmiini ja korviini vaikuttaa, että Ikea pyrkii muuttamaan jo menestyksekästä keittiökonseptiaan yhä lähemmäs kohti perinteisten keittiöfirmojen toimintamallia. Siis niitä hyviä puolia.

Perusmeininkihän Ikean keittiötä suunnitellessa on se, että asiakas voi kotona tietokoneella  suunnitella / luonnostella keittiötään ja tallettaa tiedoston pilveen. Sama suunnitelma on sitten avattavissa Ikeassa ja se voidaan muutaman tunnin sessiossa / sessioissa viilata kuntoon. Sitten kamat joko kerätään itse mukaan ja asennetaan kotona tai maksetaan vähän lisää ja toiset (lue: ne, jotka osaa) keräävät ja asentavat keittiön. Jälkimmäinen meille kiitos. Tätä mallia kuulemani mukaan kehitetään.

Miten?


No siten, että jonkin suuruisesta lisämaksusta asiakkaalla on henkilökohtainen suunnittelija, joka hoitaa prosessin alusta asennukseen. Suunnittelija siis käy ottamassa kodista mitat ja suunnittelee keittiön alusta lähtien asiakkaan kanssa. Tässä voi toki tuhahtaa, ettei konseptissa ole sinänsä mitään mullistavaa. Näinhän keittiöfirmat toimivat. Pitää paikkansa.

Mutta jos / kun Ikean kokoinen jätti tekee tällaisen peliliikkeen, siitä tulee kerralla tunnetun universumin suurin keittiöfirma (mitä se tosin taitaa olla nytkin). Ja koska Ikea-keittiöiden hinta-laatusuhteen on suht yleisesti tunnustettu olevan vähintäänkin hyvä, ei parin satasen ekstrapanostus ja oman vastuun väheneminen kriittisissä vaiheissa ole kovinkaan iso satsaus. Etenkin, jos…

Kun itse suunnittelee, saa just sellaisen, mitä sattuu tulemaan.

Ikean keittiöiden hinnat laskevat! Totta vai ei?


Ei varmaa / Värmer inte, lilla gumman!

Yllä mainitsin, että yksi syy keittiöviikkojen suosiolle on niiden aikana saatavat tarjoukset. Ja niiden suosio on myös niiden ongelma. Kuulemani mukaan keittiöiden hintoja lasketaan, jotta ihmisillä olisi täky ostaa Ikean keittiö muulloinkin kuin vain keittiöviikkojen aikana. Tähän en saanut virallista vahvistusta, mutta ainakin ostajan näkökulmasta hintojen lasku kuulostaisi hyvältä, kunhan laatu pysyy ennallaan. Mihin hinnanlaskut sitten kohdistuvat ja miten suuria ne ovat, siitä ei ole tietoa.

Nyt tämä keittiö eurolla! Anna vain luottokorttisi numero ja nigerialainen prinssimme ottaa sinuun pikimmiten yhteyttä.

Ikean keittiöviikot muuttuvat syksyllä 2019! Totta vai ei?


Ehkä / Kanske, min sötnos!

Idean ja taustatiedot tähän postaukseeni sain, kun lähdin selvittämään, milloin seuraavat keittiöviikot Ikeassa mahtaisivat olla. Oman lähteeni mukaan muutokset tapahtuvat piakkoin, mutta viralliselta taholta en asiaa saanut vahvistettua.

Syksyn rehutrendi: muovipersilja, Pers-Ilja på svenska.

Elämme siis jännittäviä aikoja, bästa vänner. Keittiö pitäisi tulevaan kotiimme suht piakkoin suunnitella ja hankkia ja Ikea on yksi vahva vaihtoehto. Mielenkiinnolla odotan, pitääkö rynnätä seuraavien kuukausien aikana perinteisille keittiöviikoille, vai odottaako meitä uusi uljas Ikea Kitchen Experience Advanced eli I.K.E.A. (tämä on edelleen järjettömän hauska läppä).

Ystävällisin terveisin / med hälsosamma vänlingar Bjursta-ruokapöydän ääreltä,

Kodotus-bloggaajanne

Ikea-syväkurkku / Ikea-djupgurkan 

Yhteenveto vuoden 2019 tapahtumista ja tekosista löytyy tästä kirjoituksesta.

Ikea-aiheisia postauksia löydät myös tästä linkistä. 

3 kommenttia:

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.