perjantai 19. heinäkuuta 2019

7 asiaa, joita tarkkailen Kouvolan asuntomessuilla

Vuosi sitten Porissa pohdimme, josko tulevana kesänä olisimme enemmän tai vähemmän valmiissa uudessa kodissa. Se kesä on nyt ja tänä kesänä pohdimme, josko tulevana kesänä olisimme enemmän tai vähemmän uudessa kodissa. Ihan jännittää, mitä pohdimme ensi kesänä.

Porissa kannatti käydä, vaikka taivaanranta pakenikin vuodella. Siispä suuntana Kouvola. Ja näitä ajattelimme vakoilla:

1. Viidensadan neliön tontit. Kuten olen kertonut, tonttimme on kokoluokkaa keskosen pikkurillin kynsi. Siksipä ajattelimme psyykata itseämme totuttelemaan ajatukseen, millaista on asua tontilla, jolla ei mahdu kunnolla tekemään edes spagaattia. Koska niitä teen. Usein.

2. Yksikerroksiset omakotitalot. No siksi, että sellaisen saa rakentaa tontillemme. Ei yläkertaa. Ei kellaria. Ei voi mitään.

3. Hirsitalot. Millaisia legoja Kouvolaan on kasattu? Voisiko meillekin tulla sellainen?

4. Huoneiden koot. Miltä näyttävät kymmenen neliön makkarit. Kahdeksan neliön kodinhoitohuoneet. Neljän neliön saunat. Puolen neliön vessat.

5. Pihasaunat? Miten asuntomessuilla on mahdutettu pieneen tilaan asioita, joita minä en osaa mahduttaa edes isoon tilaan?

6. Keittiöt. Löytyykö yhtään muuta kuin avokeittiöitä? Löytyyko mitään muuta kuin mustaa tai korkeakiiltoista?

Korkeakiiltoinen valkoinen keittiö ei mene koskaan muodista.7. Ja tärkein: Onko näytteilleasettajilla muita kuin niitä karkkeja, jotka halkaisevat hampaan ja maistuvat hammasharjaan kuivuneelta Pepsodentilta?

Näytteilleasettaja oli tajunnut, millä taloja myydään.

Kuva: pixelia / Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.