torstai 11. heinäkuuta 2019

Talo rakennetaan puhelimella

Mikäänhän ei ole vielä varsinaisesti alkanut, mutta silti soittelen kuin pörssivälittäjä saatuaan sisäpiirivinkin ja sähköpostia lähtee kuin nigerialaisilta prinsseiltä.

Parin päivän saldo: eilen tavattiin tulevat naapurit. Oli mukava ja yhteistyömahdollisuuksia luotaava tuokio. Mietittiin, missä kaikessa voisi saada synergiahyötyä. Ainakin etenemme yhtä matkaa maaperätutkimuksen kanssa. Lisäksi invaparkkiruudun kokoisilla tonteilla eduksi olisi tehdä esimerkiksi maatyöt yhtä aikaa. Oli puhetta myös samasta vastaavasta työnjohtajasta - uhka vai mahdollisuus? Ainakin vasen käsi tietäisi, mitä oikea tekee ja aikataulutus ja urakoiden kilpailutus saattaisivat sujua sutjakammin. Tai sitten uskon asiaani yhtä naiivisti kuin lapsi, jonka mummolaan hankittiin pari possua “ihan vaan lemmikiksi”. Yhteinen maalämpökaivo? Kimppakanala? Joka tapauksessa oli lohdullista huomata olevamme tekemisissä mukavien ihmisten kanssa. Toivottavasti he ajattelevat samoin.

Mutta Jesus Maria Lopez de Santa Maria y Sangre de Toro tätä selvittelyn määrää! Soitto kaupungille - maaperätutkimusta varten tarvitaan dwg-muotoinen kartta ja johtotiedot. Pari liitetiedostoa tulikin pian sähköpostilla, lasku tulee perässä paperilla, enkä yhtään epäile sen yllättävän suuruudellaan. Tiedostojen lähettäminen pohjatutkimusfirmaan. Rakennustarkastajan tavoittelua (ei onnistunut tänään, eilen, eikä toissapäivänä). Vastaavan mestarin tavoittelua (ei vastannut). Ja tämä lienee proggiksen leppoisinta aikaa.

Rakennustarkastajan ja vastaavan mestarin riemukas kohtaaminen Kalajoen hiekkasärkillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.