maanantai 8. heinäkuuta 2019

Raksa-auto hankittuHeippa molemmat blogimme lukijat!

Kuulin kavereilta vauvauinnissa, että auto kannattaa olla. Kun se on hankittuna, alkaa tili täyttyä rahasta lähes yhtä maagisella tavalla kuin Ritari Ässän K.I.T.T. osasi puhua.

Ostimme siis tänään auton. Ensimmäisen automme. Ihka ensimmäisen ikioman automme. Ihka ensimmäisen ikioman automme yli nelikymppisinä omakotiasujina. Ja koska tiedossa on mitä todennäköisimmin talonrakennuttamisprojekti (uskon vasta, kun joku koolaa), niin pitäähän sitä olla auto millä roudata. Ja koska roudaaminen vaatii kestävää, sitkeää ja karskia kaikissa maastoissa junan vessan luotettavuudella toimivaa jyrryytintä, ei vaihtoehtoja paljon ollut.

Ostimme Citroënin.

Myyttinen raksa-autojen kuningas valmiina kantamaan meidät uuteen kotiin

"NIISSÄ RANSKALAISISSA AUTOISSA ON SÄHKÖVIKOJA!"

Tarkemmin sanottuna Citroën Xsara Picasson. Siinäpä auto, jonka nimessä melkoisen karski kaiku. Jos nyt timpurille tarvitsee hakea K-raudasta Cafe au lait tai laatoittaja kaipaa bouillabaissea saumaamisen tauolla, niin tämä monsieur päräyttää raksa-autolla sitä hakemaan.Vaatimuksena oli farmari (oho, ei tämä ollutkaan, mon dieu!) ja vetokoukku (oui, monsieur). Parin tonnin autossa on toki kaikkea pientä kosmeettista; vähän on ruttua, rantua, minä kuskina ja etulasissa halkeama.

"SITIKOIDEN TUULILASIN VAIHTO MAKSAA AINAKIN VIISI TONNIA!"Kiertelimme ennen ostopäätöstä jonkin verran autokauppoja. Paljon ei tarvinnut kiertää, kun alkoi jo ahdistaa. Ihanko tosissamme päätimme ostaa parin tonnin alkupanostuksella kymppitonnin verran ongelmia? Aika nopeasti päädyimme tähän autoon ihan siksi, että

a) myyjä on tuttu
b) myyjä on luotettava
c) myyjä tietää paljon autoista ja tuntee tämän myymänsä auton (tämä on toki suht perusvaatimus autokauppiaalle)
d) ei jaksa kierrellä kauppoja

Haimme auton autojuna-asemalta, jonne se kolisteli yli yön Rovaniemeltä.

"RANSKALAISET AUTOT EI LÄHDE TALVELLA KÄYNTIIN!"

Mutta nyt on auto. Ihka ensimmäinen ikioma auto. Alkaa olla jo niin raksaäijä olo, että seuraavaksi taidan ostaa työvaatteita.

Siispä baskeriostoksille!

Ankaran koolaamisen jälkeen Jaques on ansainnut pienen iltaflirtinEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.