maanantai 30. syyskuuta 2019

Palomuuri - palikat uuteen järjestykseenTonttimme on pieni kuin kansainvälisen yleisurheiluliiton halu olla ottamatta lahjuksia Qatarilta. Siksi suunnitelmamme tulevien naapuriemme kanssa lähtivät siitä, että tehdään tonttien väliin palomuuri ja rakennetaan kumpikin rajaan kiinni. Tilankäytöllisesti mainio idea, esteettisesti ei ehkä niinkään. Palomuuri olisi noussut melko korkeaksi ja etenkin naapureillamme ei ollut tarvetta yhtä massiiviseen rakentamiseen rajan tuntumaan kuin meillä.

Molemmin puolin palomuuria siis pohdittiin ja ehkä hieman kipuiltiinkin. Itse menin kuvaannollisesti tallaamaan naapureiden tontille ja piirtelin heille vaihtoehtoista ratkaisua ilman palomuuria. Sinänsä loistava aloitus naapurisovulle lähteä sössimään naapurin tontin järjestystä uusiksi.

Lisäsin naapureiden tontille vielä alpakka-aitauksen ja kivilouhoksen. Niistä ei kuulemma neuvotella. 

Viime viikolla tapasimme naapurit ja kävimme läpi vaihtoehtoja. Ja niin kävi, että muuri purettiin. Ihmiset kerääntyivät kaduille, halailivat ja juhlivat koko yön. Perheet yhdistyivät vuosikymmenten jälkeen. Lauloivat käsi kädessä Scorpionsin Wind of Changeä. Eiku sekoitin palomuurimme Berliinin muuriin. Mutta kuitenkin. Sie wissen, was ich sagen versuchte.

Mein Liebling, ist das ein Berliinin teeveetorni? Oder ein säälittävä Kötöstely von einem berühmter Blogger?

Muuria ei siis tule. Me saamme yhä tehdä piharakennuksemme ja autokatoksemme lähelle tonttien rajaa ja kompensaationa naapurit saavat yhä käyttää kirvesvarttamme tontilleen ajamiseen. He säästävät pieneltä tontiltaan tilaa, kun ei tarvitse tehdä omaa pihaliittymää tieltä ja me säästämme planktonin mykiön kokoiselta tontiltamme tilaa saadessamme rakentaa lähelle rajaa. Koska naapurien rakennukset jäävät yli neljän metrin päähän tontin rajasta, palosuojaus jää meille. Ymmärtääksemme ja toivoaksemme hirsi täyttää palomääräykset melko näppärästi.

Legoseinän palonkesto on EI60. Mikäli käytetään Star Wars tai NinjaGo -palikoita, palonkestoa voidaan nostaa EI90-tasolle. Koska niissä suoja erityinen vastaan tulta on.

Nyt pitäisi sitten olla yhteyksissä rakennusvalvontaan ja kysyä, kelpaavatko ideamme. Toivottavasti vastaanotto on yhtä asiallinen kuin aiemmalla kerralla.  Jos kyllä, niin siinä samassa viuhahtaa tarjouspyynnöt erinäisille hirsitalofirmoille. Jos ei, kirjoitan asiasta blogitekstin ja maailma vavahtaa.

Kuvituksena tässä postauksessa on kuvia Pii Poon legotapahtumasta Messukeskuksesta. Olipa kivaa. Kerrankin oli tarpeeksi palikoita ja rakentaminenkin ehkä vähän vähemmän stressaavaa kuin alkavassa projektissamme.

On se, kun oma poika näyttää, miten legoilla rakennetaan. Pitäisiköhän teettää isyystesti?

Tyttären karotiinin saanti lienee riittävällä tasolla. 

Kunnianhimoisesti ajattelin tehdä blogini osoitteen legoista. Kahden tunnin nyhertämisen jälkeen tähän jäi:

Silmissä sumenee, mutta brändi kirkastuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.