torstai 3. lokakuuta 2019

Ikea - musiikista ja kulinarismista pisteet, kirjallisuudesta eiIkean keittiöviikot ovat loppuneet. Toistan: Ikean keittiöviikot 2019 ovat perinteisessä muodossaan muisto vain. Kirjoitinpa asiasta jo kauan sitten. On se rankkaa olla aina oikeassa.

Björrös-lamput luovat valoaan Sgyggis-hyllyssä oleville Mari och Hanna -kasveille. Onpa seinällä Donor-mukejakin. 

Sitten murheen alhosta itse asiaan:

Vapaa maanantai. Mitäpä muutakaan terve nuorimies tekisi kuin töräyttäisi ranskalaisella autollaan Ikeaan.

Kulinarismia - kulinaritetiska frågor


Vetäisimme alkuun hodarit. Siitä ensimmäiset pisteet: kasvishodarin hinta on laskenut samaan 50:een senttiin kuin kuolleista sioistakin tehdyn hodarin hinta. Kun samaan hintaan saa mukaan vielä punakaalia ja paahdettua sipulia, niin kummoista tarvetta perinteisille nakeille ei enää ole.

Ett poäng. Bra gjort!

Kirjallisuutta - flitteratursällskapens nyaste äventyrer


Kun kyse on suht tunnetusta ja kuulemma aika isosta firmasta, myynnissä on esim. kirjahyllyjä. Ja kirjahyllyissä säilytetään esim. kirjoja. Niille, joille termi ”kirja” on outo, niin kirja on siis tuote, jota lukemalla (toinen outo termi) entisaikaan sai tietoa ennen kuin siirryimme katselemaan kuvia.


Vähän pitää kuitenkin jurputtaa näistä feikkikirjoista. Ei siinä mitään, että teeskennellään kulttyrelliä ja klitteratuurista ymmärtävää. Kirjojen ”nimet” voisivat kuitenkin olla kelvollista kieltä. Elikkä niinku yhdys sanat, paikan nimet ja aika kaudet voisivat olla vähän skarpimmin tsekatut. Etsi itse:


Minus ett poäng. Skarpa lite, Ikkea, jag menar ikae. 

Musiikki - Diggiloo diggiley alla spittar på mig

Ruotsihan on aina ollut melkoisen säälittävä mitä musiikilliseen menestykseen tulee. Muutamia tähdenlentoja maalla on sentään ollut: Herrey’s, Vikingarna, Lill Babsilibabs ja RoxetteAbbaCardigansAceofbaseEuropeRobynFirstaidkitInflamesGhostjamiljoonaeuroviisuvoittoa.

Oli kuitenkin mainiota huomata, että Ikeassa musiikkiin panostetaan. Seinällä roikkunut ukulele (mallin nimi Uggelböle) oli erinomaisessa vireessä. Niin sitä pitää. Soittelin siinä lämpimikseni lempibiisini John Cagen 4’33’’, Bohemian Rhapsodyn sekä Du gamla, du frian.


Utmärkt! Ett poäng. Och titta, Sverige har vunnit igen!

Loppuun hieman irstailua - tunnelbanan på svenska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.