maanantai 23. syyskuuta 2019

Vessanpönttö kylpyhuoneessa - p**kaaks tässä?!


Wc-pönttö, tuo ruskeiden riemujen alttari. Tuo nyhtökauran portaali parempaan paikkaan. Tuo Anne Bernerin ajatusten laajakaista.

Meidän piharakennuksen kylpyhuoneeseen tulee vessanpönttö. Kyllä. Kylpypaljuun mossahtaa tahrainen norppa. Voldemort hiipii Tylypahkaan. Paavo Väyrynen ujuttautuu presidentinlinnaan. Takaovesta.

“Miksi?”, kysyy puolisoni, lasteni äiti ja kanssavelalliseni (kyseessä sama henkilö).

“Ei helvetissä!”, murahtaa talomme suunnittelija (eri henkilö).

Molemmat ovat aivan oikeassa perusteluineen. Ei ole mitenkään inspiroivaa katsella löylyä lyödessään, kun joku samalla työstää esikoisteostaan kustanta- ja paskantamoon. Eikä ole mitenkään riemukasta suihkutella Balancing Nutritive Vibrant Color For Stressed And Liveless Hair -shampoota, jos ilmassa leijuu biologisen sodankäynnin uhka.

"Yhteiset hetket kylpyhuoneessa ovat lujittaneet parisuhdettamme", Tiina ja Eero kertovat  Glorian kodin veskispessussa.

Miksi siis vessanpönttö kylpyhuoneeseen? 


Meille tulee piharakennus. Ja vaikka emme sinne ihan kaikkia toiveitamme saaneetkaan mahdutettua (delfinaario, skeittihalli ja keramiikkapaja), niin saunatuvan, varauksen minikeittiölle, kylpyhuoneen, vessan, saunan ja varaston sinne tahdoimme. Periaatteessa nämä kaikki olisi saatu tungettua ominakin koppeinaan seinien sisään 30:een neliömetriin, mutta pieniksihän ne kaikki olisivat jääneet.

Jos ja kun wc-istuin tulee kylppäriin (”kauheeta, ei niin voi tehdä, sinne muuttaa Boris Johnson asumaan, jos sen backstoppia ei saada ratkaistua!”), niin itse vessan neliöt vapautuvat muuhun käyttöön. Lisäksi saunatupaan aukeaa yksi ovi vähemmän - siitä vielä neliö lisää. Ja kolme neliötä 30:n neliön tuvassa on jo 10 prosenttia lisätilaa.

Jos siis piharakennukselle tulee käyttöä työhuoneena / vierashuoneena / Saulin ja Jennin salaisena lemmenpesänä, pitää sen fasiliteettien olla kunnossa. Kompromisseja oli tehtävä ja veski kylppärissä oli nyt yksi niistä.

Siispä, wc-pönttö kylpyhuoneessa:


Plussat

- mahdollinen tilansäästö
- kaik yhes koos. Tai pees.
- noroviruskaan ei estä saunomista
- vessa piharakennuksessa tekee tilasta monikäyttöisemmän
- vessanpöntön luoma sisustuksellinen aistillisuus

Aa- / miinukset

- puoliso on vihainen
- suunnittelija on vihainen
- biologinen sodankäynti saa uusia ulottuvuuksia
- esteettiset ongelmat, jos saunasta esteettömät näkymät
- haju
- maku
- tuntu
- ei korvaa paljua

Onko ehdotuksia tällaisen vessan käyttösäännöiksi?

Uuden jätevesiasetuksen mukaan laiturille ei enää saa turauttaa ns. Airiston Helmeä


2 kommenttia:

  1. Täältä yks ranskalainen viiva plussalle. Monessa kylpyhuoneessa olen törmännyt pönttöön (siis vessan-) mutta koskaan en ole todistanut/haistanut kenenkään isompaa asiaa. En ainakaan aikuisen ja lapsia ei lasketa. Kunhan pöntön kansi on kiinni niin mahdolliset jarrutusjäljetkään eivät häiritse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hyvää empiiristä tutkimustietoa. Kyllä se pönttö kylppäriin tulee. Kiitos kommentistasi!

      Poista

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.