keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Odottelu ohi - kaavamuutos meni läpi!


Huhhahhei, den glider in ja mitä niitä nyt on!

Yksi melkoisen täräyttävä virstanpylväs on nyt saatu ohitettua, vaikkakin hitaasti, vaivalloisesti ja stressaten. Nykyisen kotimme tontin kaavamuutos on nyt ihan lopultakin aikuisten oikeasti varmasti todellakin virallisesti lainvoimainen. Eipä tässä mennytkään kuin kaksi vuotta esisopimuksen allekirjoitusitkuista naapurien hallinto-oikeuden valitusitkujen kautta tähän hetkeen.

Eipä elämämme tähän mennessä yksi isoimmista päätöksistä tämän dramaattisemmalta näytä:


Seikkaperäisempi selonteko tonttirumbamme ensiaskelista löytyy tästä postauksesta ja tiivistelmä koko ratkiriemukkaasta venailumacarenasta täältä.

Eihän tämä nyt sentään sitä tarkoita, että rahat pamahtaisivat tilille näppärästi ennen joulua. Ehei, ei nyt sentään. Kukas niitä nyt tähän aikaan vuodesta kaipaisikaan. Kyllä sitä pitää rakennusfirman saada vuoden lopun kiireet taputeltua. Joskus sitten ensi vuoden alussa voitaisiin vaikka niitä rahoja alkaa kysellä.

Tällaisena näen perheemme tilanteen.

Yksi erittäin positiivinen asia tässä on se, että rakennusfirmalla ei ole kiire repiä taloamme maailmankartalta. Se toivottavasti tarkoittaa sitä, että uusi talomme ehtisi valmistua asuttavaan kuntoon ennen kuin vanha menee päreiksi. Se taas tarkoittaa, että romujamme ei tarvitsisi välimuuttaa banaanilaatikoissa minnekään Jompan Kebab ja Asbesti Oy:n kellariin, vaan muutto voitaisiin tehdä vanhasta kodista uuteen. Tosin sen verran hitaasti tässä meille yksi talotoimittaja on tarjoustaan toimittamassa, että muutama vuosirengas saattaa mäntyihin kasvaa ennen kuin meidän hirtemme ovat taapelissa. 
Tällaisena muu maailma näkee perheemme tilanteen.

Rouva sieltä imatralaisesta poistoilmahormista kyselee, että onko onnellinen, riemukas vai jopa ihan riehakas olo. No kuulkaas rouva kun ei mitään niistä. Sehän tässä hieman järsii, että kun on näin pitkään kaikkea odotettu, niin leuka on vähän kroonisesti painunut rintaan ja ryhti on kumara kuin seuraavaa iskua odottaen. Ei hypätä ilman paitaa uimaan Havis Amandan patsaalta eikä ajella ranskalaisella raksa-autolla marseljeesia tööttäillen.

Mutta juu. Iso juttu. Etenkin, jos ne rahatkin tästä saataisiin. Kodotus jatkuu.

"Voi kuules pikku Jukka kun Joulupukki ei voi tuoda rakennuslupaa joululahjaksi. Mutta kelpaisiko keinuheppa?"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.