maanantai 7. lokakuuta 2019

Ei kelpaa! - pohjapiirros meni uusiksi


Oman elämänsä arkkitehti ja rakennusvalvoja tässä heippa! 


Meillä oli mainio tupa suunniteltuna. Ainoa ongelma oli, että se ei kelvannut rakennusvalvonnalle. Niitä setiä ja tätejä kannattaa vissiin joskus totella.

Ensin meni uusiksi saunarakennus. Ja nyt siis ihan päärakennuskin.

90-luvulla rakennettu naapuritalo on aikoinaan saatu rakentaa kolmen metrin päähän tontin rajasta. Me olimme ajatelleet omaa taloamme neljän metrin päähän omalta puoleltamme. Yhteensä siis 7 metriä. Kyllä, ei siis kahdeksan. Ja seitsemän metrin päähän naapurista oli piirretty pari makuuhuonettamme ikkunoineen. Juu, oli paloikkunatkin. Tämä ei kelvannut, koska asuinhuoneen ikkunan edessä pitää olla 8 metriä tyhjää tilaa.

Ja koska kirjoituksen teemana on asiat, jotka ovat liian lähellä, kuvituksenakin on kuvia, joissa jokin on liian lähellä jotain muuta. Ensimmäisessä kuvassa hammasharja oli liian lähellä vessapönttöä. 

Tässä kuvassa tulenliekki on liian lähellä talomme omarahoitusosuutta.

Talon siirtäminen sinänsä ei suoraan onnistu, koska toisella puolella tulee uutta probleemaa: autokatos ja saunarakennus tulevat liian lähelle. Tämän siitä saa, kun rakentaa sikiön mykiön kokoiselle tontille.

Rakennusvalvonta hyväksyy muiden kuin asuintilojen rakentamisen kolmen metrin päähän rajasta - edellyttäen, että naapuri siihen suostuu. Nyt olenkin istunut viikon aikana varmaan parikymmentä tuntia piirtämässä uutta pohjaa millimetripaperille. Tai siis kolme tuntia olen piirtänyt ja 17 kumittanut.

Tässä kuvassa imuri on liian lähellä kaakaojauhetta.

Sinänsä kyllä risoo aika rankasti, kun kuvittelimme meillä olevan selkeän, avaran ja toimivan pohjan. Nyt meillä onkin edessä uusi yritys. Ja vaikka pohja kelpaisikin rakennusvalvonnalle, on sen kelvattava vielä naapureillekin, jos meinataan saada rakentaa edes jotain alle viiden metrin päähän tonttimme rajasta.

Olisi tämä helpomminkin voinut alkaa. Pian ne alkavat varmaan väittää, että sitä strutsifarmiakaan ei saa perustaa autokatokseen. Nimim. "Lähetänkö Wuzimban takaisin Namibiaan?"

Tässä kuvassa banjo on aivan liian lähellä ihmiskuntaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.