perjantai 30. elokuuta 2019

Asemapiirros - tunge stadion postimerkille


Asemapiirrosta on nyt käännelty parisen viikkoa. Olen saattanut muutamassa blogikirjoituksessani mainita, että tonttimme on suunnilleen yhtä pieni, kuin katolisen kirkon halu puuttua kardinaaliensa harrastuksiin kuoripoikien kanssa. Tai no, ei nyt sentään NIIN pieni.

Kyseessä on siis kaksi tonttia, joilla molemmilla on suunnilleen 580 neliötä tilaa. Miinus tietysti turvaetäisyydet naapureihin. Tilaa on siis kuin saiturin sydämessä. Siinä mielessä on hyvä, että kahden tontin talot voidaan suunnitella yhtä aikaa, jotta saadaan sumplittua molempia osapuolia tyydyttäviä ratkaisuja. Ja kompromisseja.

Ylemmälle tontille on meillä suunnitteilla palju, ulkoporeamme, sulkapallokenttä, crossfit-rata, ilotulituksista mieleltään järkkyneiden saksanseisojien uudelleenkoulutuskeskus sekä maaseudun rauha. 

Tämänhetkisessä asemapiirroksessa kummankin talon piharakennus olisi aivan tontin rajassa kiinni ja välissä vain palomuuri. En ole mitenkään ratkaisusta riemuissani, kun tuollainen muistuma Berliinistä tonttien välissä jököttää. Olin aluksi siinä luulossa, ettei suunnittelemamme hirsinen piharakennus onnistuisi palomuurin kanssa, mutta olin onneksi (taas) ymmärtänyt väärin. Palomuuri on erillinen yksikkö, joka ylettyy hieman rakennusten harjan yläpuolelle.

Meidän mökkimme seinän ja palomuurin väliin jäisi muutama sentti tyhjää. Mitään maisemaikkunoita ei siis kannata muurin suuntaan sijoittaa, ellei ankeuttajan marraskuisen sielunmaiseman kaltainen näkymä puhuttele. Tylsää, mutta realismia. Kai.

Hyvä puoli on toki se, että onpahan oma piha yhä enemmän kuin herran kukkarossa. Ei näy naapuriin. Ei näy tielle. Talo rajaa pitkällä sivullaan toisen naapurin pois. Kolmannella ja neljännellä sivulla onkin kaupungin metsää / puistoa, eli haaveeni omasta apinatarhan rauhasta toivottavasti toteutuu.

Nyt on selvittelyssä, kuinka lähelle olemassa olevan naapurin rajaa voisimme talomme mojauttaa. Tässä asemapiirroksessa talo on piirretty viiden metrin päähän tontin rajasta, koska naapuritalo on aikoinaan rakennettu kolmen metrin päähän omasta rajastaan. Kiva olisi saada vähän vähemmän hajurakoa tuolle puolelle, niin pihaan jäisi enemmän neliöitä. Se tosin tarkoittaa meille palomääräysten mukaisia ikkunoita ja se taas tarkoittaa rahanmenoa ja se taas tarkoittaa lisää munuaisten myymistä (7 olen jo itseltäni myynyt, alkaa käydä varasto vähiin). Kaikki vaikuttaa kaikkeen (lue: lisää rahanmenoa).

Maalämpökaivon paikka pitäisi vielä tontilta löytyä ja varmaan asemapiirrostakin vielä viilataan. Jo tähän nykyiseen kuvaan verrattuna piharakennuksemme muoto on muuttunut hieman. Ja varmaankin muutakin jännää vielä tulee vastaan. Kuten sitä rahanmenoa.

Vähän tämäntyylinen olisi tilauksessa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.