torstai 22. elokuuta 2019

Maaperätutkimus - savea Australiaan saakka?Maaperätutkimus, tuo rakennuspaikan ruumiinavaus. Sillä erotuksella, että ruumiinavauksessa tutkitaan, mihin potilas on kuollut. Maaperätutkimuksessa taas tsekataan, onko potilas elinkelpoinen.

Maaperätutkimus on niitä ensimmäisiä konkreettisia asioita, jotka todistavat projektimme olevan muutakin kuin ylätason sanahelinää tai rupikonnan nuolemisesta johtuva paha trippi (“mutku se maistuu niiiiiin hyvältä!”). Rahallista säästöä kahdelle tontille kimpassa teetetystä tutkimuksesta koitui muutaman satasen verran - kaikki on kotiinpäin. Pitää varoa, ettei pian mene jo tienaamisen puolelle.

Vastaava työnjohtajamme pyysi varmistamaan, että seuraavat asiat tutkimuksessa tsekataan:

- pintavaaitus
- korkopisteet
- tontin ja rakennusten nurkat

Maaperäfirma taas toivoi karttaa tonteilla sijaitsevista mahdollisista johdoista ja viemäreistä. Kuten ehkä kuvista voi päätellä, mikäli johtoja ja viemäreitä olisi maasta löytynyt, olisi samalla tonttimme muuttunut muinaismuistoalueeksi. Museoviraston tyypit olisivat päräyttäneet paikalle museoautoillaan ja alkaneet kuoputtaa esiin etruskien akvedukteja, Romuluksen kulmahampaita ja työpaikkani atk-laitteita. Ei löytynyt johtoja. Pihlajaa, mustikkaa ja kaljatölkki sen sijaan löytyi.

Tohon oikealle tulis sauna, palju, ulkoporeamme, tramppa, mölkkysimulaattori ja maakuoppa anopille (syvä). 

Kovin montaa kattavia maaperätutkimuksia tekevää firmaa en löytänyt. Vielä harvemmasta vastattin puhelimeen. Tutkimusaika buukattiin jo yli kuukausi sitten ja tänään tontilla sitten porattiin. Tai ainakin joku Transformersin näköinen mönkijä tonttien reunalla törisi.

En tosin tiedä yhtään, mitä itse maaperätutkimuksessa tapahtui. Satuin vain pyöräilemään ohi juuri, kun Optimus Primea / Poppalooraa oltiin jo pakkaamassa kärryyn. Tuolla värpäkkeellä kaiketi huristeltiin metsään aiheuttamaan pahennusta metsänväen keskuudessa. Siinä on mahtanut isäpupulla viiksi väpättää. Mitäs tuli meidän tontille!

Vasemman telan alle jäi Hupuli ja Tupuli, oikean alle Pupuli ja Nupuli. Sillä sipuli!

Ehdin Herra Poraajan (nimi muutettu) kanssa vaihtaa muutaman sanan. Olin jo hetken toivonut, että 20 senttiä sammaleen alta löytyy täysin uusi maaperälaji nimeltään “täydellinen hirsitalonperustusmaaperä”, joka soveltuu sellaisenaan talon alle, laulaa meidät uneen ja kasvattaa mangoja. Vaan maaperä olikin juuri sitä, mitä oli oletettavissakin: savea kymmenen metrin molemmin puolin. Ei nyt siis ihan kengurujen persiisiin asti, mutta paalua tarvitaan. Ja siihen tarvitaan paalua.

Tähän tulee passintarkastuspiste. Meidän tontille ei tulla ilman viisumia!

Tarkemmat tulokset saadaan mahdollisesti jo loppuviikosta, viimeistään ensi viikon alussa. Silloin niistä lisää. Päätämme päivän teemalla. Ne tietää, ketkä tietää:

Puuha-Peten ei olisi kannattanut nuolla rupikonnaa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.