perjantai 25. maaliskuuta 2022

Talon katselmukset - noottia tuliTontillamme on viimeisen puolentoista vuoden aikana pidetty melkoinen määrä palaveria, kissanristiäistä ja katselmusta. Suurin osa on mennyt jopa läpi. 


Aloituskokouksessa tuputimme rakennusvalvojalle ja vastaavalle mestarille kahvia ja pullaa. En enää muista, kelpasiko. Leppoisa palaveri, jossa käytiin läpi perusasioita. Tontin reunoille suositeltiin vetämään suoja-aita, mitä emme tehneet. Jos tontti on Putinin ja Lavrovin yhteenlasketun kunnian kokoinen, niin tontin reunalta toiselle on sama matka kuin koon 42 kengän kantapäästä sen kärkeen. Siinä ei paljon suoja-aita ehdi silmissä vilistä.


Aloituskokous meni läpi pullalla lahjomalla. Mutta menikö kaikki muukin läpi? Lue eteenpäin, niin tiedät.

Rakennuksen paikka käytiin merkitsemässä. Jotain keppejä siis nakutettiin saveen. Kai niistä jotain hyötyä oli joillekin. Talo näyttäisi olevan suurimmalta osalta oman tonttimme puolella. Spa-osastolta kuuluu sikarihuoneen seinän läpi välillä öisin naapurin Unskin huohotusta. En halua tietää, mitä se siellä tekee. 


“Tontti on Putinin ja Lavrovin yhteenlasketun kunnian kokoinen.”


Rakennekatselmuksessa toinen mukava rakennustarkastaja kierteli taloa ja totesi, ettei se näytä olevan valumassa ojaan (jota emme vielä tuohon aikaan saaneet käyttää). 


Jos LVI-asentajamme olisivat rakentaneet talomme, sen nurkka olisi rakennettu suunnilleen tähän ja lähes hirrestä.

KVV-IV-tarkastuksessa tsekattiin, että vesi tulee ja kakka menee. Tosin eipä se kakka ihan sitten mennytkään. Tämä katselmus oli kiva siksi, että saimme luvan laskea hulevesiä maastoon ja ojaan, eli tuhansien eurojen hulevesikaivot ja putket oli möyritty sikakalliiseen murskeeseen käytännössä turhaan. Siellähän jumittavat. Kaikkea ei vielä saatu tsekattua, joten KVV-IV-asioita tsekattaneen vielä, jos meillä on joskus lopputarkastus (hihi!). 

 

“Spa-osastolta kuuluu sikarihuoneen seinän läpi välillä öisin naapurin Unskin huohotusta.”


Sitten oli osittainen lopputarkastus, eli käyttöönottotarkastus. Ensimmäisellä yrityksellähän sitä ei edes saatu buukattua. Tämä tsekkaus jopa vähän jännitti, etenkin kun olimme asuneet talossa jo muutaman viikon ennen tarkastusta. Mutta ei rakennusvalvoja lähtenyt kantamaan sohviamme pakkaseen ja potkimaan tuolejamme nurin. 


Vaikka lumi kuulemma onkin hyvä eriste, niin talon käyttöönottotarkastuksessa pitäisi silti olla ovet. 

Ja nyt ollaan sitten asusteltu. Paitsi että Lupapisteeseen tuli viesti:


Siinä sydän sulaa, kun virkamies laittaa sydänemojin.

Tämän katselmuksen nimikin kertoo, että suht alussa talon sijainti varmaan kannattaisi katselmoida. Ja olihan siitä vastaavan kanssa ollut puhettakin:


Jos tarkasti lukee, niin eihän tuossa kyllä sanota, kenen latat on hitsattu.

Viesti on lähetetty 28.10.2020, joten parhaiden Kodotus-perinteiden mukaisten unohdusten, epäskarppiuksien ja laiminlyöntien lämpimässä vanavedessä yhä seilataan. 


Sinänsä kyseessä lienee muodollisuus, mutta talomme ei pääse maailmankartalle ennen kuin sijaintikatselmus on tehty. Muutenhan tässä on jo kaikki inhimillisen suorituskyvyn rajoissa olevat saavutukset tullut nähtyäkin.“Melkoinen määrä palaveria, kissanristiäistä ja katselmusta.”


4 kommenttia:

 1. Sijaintikatselmuksesta tulee myös reipas lasku maksettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta. Olisin ehkä yllättyneenpi, jos jostain tässä projektissa ei tulisi reipasta laskua maksettavaksi.

   Poista
  2. Sijaintikatselmuksen hinta kuuluu lupahakemuksen laskuun mukaan, jonka olette jo aikaa sitten maksaneet, eli eipä tulekaan lisälaskuja! *ilotulituksia*

   Poista
  3. No hemmetti, nythän meillä onkin sitten varaa siihen ulkoporealtaaseen ja Teslaan. Jes!

   Poista

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.