keskiviikko 30. syyskuuta 2020

KVV-IV-valvoja - viemäristä alasKVV-IV-valvojamme on ollut koko projektimme ajan jonkinlainen taruolento. Emme ole häntä koskaan nähneet ja harvoin hänestä kuulleetkaan.


Taruolennolla en kuitenkaan tarkoita uljasta yksisarvista, joka sateenkaarisarvi tanassa laukkaa pelastamaan meidän projektiamme. Ehkä pikemminkin sellaista laiskanpulskeaa ponia, joka laitumelta silloin tällöin vaivautuu valjastettavaksi vankkuriemme eteen, jos tarjoaa tarpeeksi isoa porkkanaa. Samalla hän pureskelee toisessa suupielessään makoisaa, vihreää setelitukkoa, jonka on nyhtänyt toiselta asiakkaaltaan (joka ei myöskään ole häntä koskaan nähnyt).

Tämä putkihommien Paavo Väyrynen ja ilmanvaihdon Imelda Marcos siis buukattiin, kun ei parempaakaan siihen hätään keksitty ja huonompia ei ollut. Muutamaan sähköpostiin vastaus tuli viiveellä; kun kysyin mielipidettä ilmanvaihtosuunnitelmasta, hän hirnahti, saako kaupunkiimme tehdä painovoimaista ilmanvaihtoa. Siinäpä aika pitkälti hänen kontribuutionsa IV-puolella. Niin juu, kyllä hän kysyi myös, olemmeko miettineet lattialämmitystä.


Näillä tähtikirkkailla kommenteilla saatiin kasaan timanginen LVI-suunnitelma. Melkein nimettiin se hänen mukaansa, kuten myös molemmat lapsemme.

(Lähes) viimeiseen viestiin sama viemärien suurvisiiri vastasi, että homma ei kuulu hänelle. Toki viiveellä.


“Mmmmm. Joooooh. Ihan pian vastaan siihen asiakkaan meiliin, mutta ensin mä vielä vähän mmmmm...”


“Buukattiin, kun ei parempaakaan siihen hätään keksitty ja huonompia ei ollut.


Sitten tuli viimeinen viesti. Tämä jätteenpoiston Juha Sipilä sanoi joutuvansa jättämään KVV-IV-valvojan tehtävänsä ”eturistiriitojen vuoksi”. Tarkoittaako tämä, että

a) hän aikoo omilla pikku tahmatassuillaan kaivella reikiä tontillemme, eikä siksi voi niitä valvoa?

b) hän aikoo asennella putkia taloomme karvaisilla pikku kätösillään, eikä siksi voi niitä valvoa?

c) hän on rakastunut minuun, eikä siksi kestä katsella minua paaluttamassa toisen tonttia?

d) hän on hakenut töitä kaupunkimme rakennusvalvonnasta, jonka palveluksessa hän voi haitata projektimme etenemistä lähes yhtä tehokkaasti kuin KVV-IV-valvojana?


“Niin, joo kyllä voisi taloon putkia laittaa ja sit sellanen juttu, että kakka ja hengitysilma kannattaa yleensä laittaa eri putkiin. Laitan tästä sit laskun, joo...”

Tämä jätteenpoiston jättiläinen sanoi joutuvansa jättämään KVV-IV-valvojan tehtävänsä ”eturistiriitojen vuoksi”.


Sinänsä en ole tämän työn sankarin perään isommin itkenyt, lähinnä projektimme etenemisen perään. Treeniä lopareista on saatu, kun yhdelle vastaavalle mestarille annettiin vapautus tehtävästään ja toinen sankari rähjäsi, erosi itse ja löi luurin korvaan

Nyt tähän projektiin pitää raahata taas yksi taruolento jostain puolen hehtaarin metsästä hunajapurkin ääreltä. Hän voisi aloittaa kysymällä, saako hirsitaloja rakentaa ja onko kuu juustoa. 


“Joo. Toi on varmaan ihan hyvä maalämpö. Ootteko miettineet, että taloon tulis seinät?”


“Ihhahhaa!”

Kuvat: Pixabay 

2 kommenttia:

  1. No loistavaa! Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavia käänteitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä jännää. Kaikkia kivoja ylläreitä pukkaa. Hetkiä elämän helminauhassa ;)

      Poista

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.