maanantai 4. marraskuuta 2019

Arvonta suoritettu - mellakat puhkesivat!


Näinhän siinä käy. Kun jotain todella mullistavaa tapahtuu, yhteiskunnassa alkaa kuohua. Berliinin muuri murtui. Chilessä nostettiin metrolippujen hintoja. Anne Berner antoi vahingossa lausunnon, joka ei syyllistänyt köyhiä. Ja nyt tämä: oranssien koukkujen arvonta.

Bloggaustuloilla ostamani miljoona-auto sai kylmää kyytiä. Onneksi niitä on tallissa vielä 14.

Aloin huolestua, kun ensimmäiset mielenosoittajat alkoivat kokoontua ikkunamme taa jo perjantaina. Kilinästä päätellen siellä oli joko polttopullojen rakentelu käynnissä tai sitten hanuristit olivat aloittelemassa treenejään (rukoilin, ettei olisi jälkimmäinen vaihtoehto). Spraymaali haisi. Vanerille turattiin tekstejä kuten “Oranssit koukut kuuluu kaikille!”, “Miks on näin aina tälleen tiäkkö?” ja “#Meattoo is murder!”

Kuumottava tilanne. Mutta minkäs teet. Pakko oli palkata pari avustajaa lajittelemaan blogiin tulleita kommentteja. Kalliiksihan se tuli, mutta toisaalta blogin 13 miljoonan viikkotuotoilla siihen on varaa.

Blogiarvonta kirvoitti pahimmillaan äärimmäisen väkivaltaisia reaktioita.

Ja lopulta: voittaja saatiin valittua. Käytimme arvonnassa kombinaatiota D’Hondtin menetelmästä, ristiintaulukoinnista ja varmoista päivistä. Varmistimme tuloksen vielä gallup-kyselyllä ja piirtämällä kirkkoveneen pulpetinkanteen.

Vaikka väkivaltaan turvautuminen onkin viimeinen keino, joskus on pakko todeta sen auttavan.

Onnittelemme voittajaa, johon on otettu yhteyttä savuerkeillä, pulloposkilla ja e-mailalla.

Seuraava arvonta joulukuussa, pysy luulolla!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.