lauantai 16. huhtikuuta 2022

Pääsiäisen viettoa - raksa-alallaJokainen raksaprojektin kokenut tietää, mitä hiljainen viikko käytännössä tarkoittaa: ammattimiesten tekoset vetävät välillä puheliaimmankin rakennuttajan mykäksi. 


On kuitenkin hyvä muistaa, että myös ammattimiehet viettävät pääsiäistä. Nyt blogissa esitelläänkin tämän normaalisti vain raksalla urahtelevan kansanosan salattua hengellistä elämää.


Timpurit


Raamatun virallisesta laitoksestahan jouduttiin poistamaan tuon aikaisten copywritereiden lennokkaimpia juttuja. Mukaan ei mahtunut esimerkiksi tarina siitä, miten paikallisilta timpureilta tilattiin kolme puista ristiä, mutta saatiinkin yksi vino ikkunanpoka. Toisella kerralla ristejä oli kyllä kolme, mutta niistä törrötti niin paljon nauloja, että Jerusalemin ELY-keskus kielsi ne hengenvaarallisina. Vasta kun sähkömies tuli julistamaan oman osaamisensa evankeliumia timpureille, tuloksena oli kelvolliset ristit. 


Ihan vaan tarkotin, että olisit ton makkarin katon paneloinut. Sähkömies


Sähkömies huokailee ymmärtävänsä, miten rankkaa muuan nasaretilaisella oli roikkua ristillä. Samaa hän kokee joka työmaalla, kun toiset eivät ymmärrä hänen nerouttaan. Nytkin joku asiakas kavalsi hänet, vaikka itse asiassa opetuslapsihan se oli kytkenyt suihkuun sähköt ja asiakas suuttui, vaikka sai urakassa kaupan päälle ilmaisen permanentin. 


“Ammattimiesten tekoset vetävät välillä puheliaimmankin rakennuttajan mykäksi.”


Sähkömies on kaiken muun neroutensa ohella myös säveltäjä. Tekeillä on suuri orkesteri- ja kuoroteos nimeltä Katteus-passio. Se perustuu sähkömiehen omiin kokemuksiin siitä, miten kukaan ei koskaan missään ole kärsinyt yhtä paljon oman erinomaisuutensa takia. 


Tunnelmavaloilla me lähinnä tarkoitettiin ledinauhaa makkarin kattoon, mutta jos nää sun mielestä tarvitaan.


Putkiasentaja


Putkiasentajan mielestä pääsiäinen on niin merkittävä juhla ja järjestetään niin harvoin, että tänä vuonna ei jaksa lähteä lainkaan työmaalle. Osansa voi toki olla myös etkojen ehtoollisviinillä ja olihan siellä bileissä myös maria. Jalatkin tuli pestyä ulkoporealtaassa. 


Vaikka pääsiäistä muuten vietetäänkin naamallaan rairuohossa, muutaman työmaan runkoviemäriin voi pikaisesti käydä unohtamassa pari karvalakkia, jotta tarkastuskaivoon saadaan aito mämmitunnelma. 


Eli että teillä on tapana tehdä jokaiselle kuukauden päivälle oma viemäri?IV-asentaja


IV-asentaja luulee tarkastuskaivossa olevaa “tunnelmaa” mämmiksi ja syö vatsansa pullolleen. Sen jälkeen hän asentaa poistoventtiilit tuloventtiilien paikalle, tuloventtiilit savupiippuun ja lähtee etsimään karitsaa heilaksi. IV-pupulla on jatkuva pääsiäinen, sillä hän munii vähän joka kohteessa, jotta asiakkaalla olisi kivoja ylläreitä löydettävänä pitkin vuotta. 


Pystyiskö nää siirtämään jonnekin muualle olohuoneen katosta, kun meidän lapsi sai näistä haavan poskeen?


Kattourakoitsija


Kattourakoitsijalta oli tilattu valokate Getsemaneen. Yhtäkkiä ränni valuttaa vedet suoraan ehtoollispöytään ja mämmi menee pashaksi. Opetuslapset toteavat, että tämä oli kyllä viimeinen ehtoollinen, jonka tämä urakoitsija kattaa. Työnjälkeä ei kata edes urakoitsijan vakuutus. 


Niin me kyllä oltiin ajateltu ihan vaan sellaista harmaata konesaumakattoa.


Maaurakoitsija


Maaurakoitsija vierittää Liebherrillään suuren kiven haudan suulle. Valitettavasti kyseessä on väärä hauta ja kaivurin telat rikkovat Golgatan salaojaputket. Maaurakoitsija kiteyttää vahingon aiheuttaman mielipahan koskettavasti sanomalla “oho”. Laskussa kommentti on merkitty konsultoinniksi 700 € + alv. Via Dolorosankin pohjat on tehty siihen malliin, että asfaltti routii rikki jo ennen kuin kukko laulaa kolmasti.


Niin ihan vaan pari kukkapenkkiä olisi pihaan tarttenut tehdä.


Vastaava mestari


Vastaava mestari on aloittanut pääsiäislomansa laskiaisena. Pääsiäisen jälkeen hän palaa töihin, päivittää automaattisen sähköpostivastauksensa ilmoittamaan, että on vapulta seitsemäntoista viikkoa kesälomalla ja laittaa laskutuksen kuntoon. 


“oho”


Kätensä vastaava mestari on pessyt hyvissä ajoin ja puhuu varmuuden vuoksi vertauskuvin. Rypäleitä divaanilla popsiessaan hän muistaa, ettei ole käynyt yhden asiakkaan työmaalla kahteen kuukauteen. Toisaalta hyvähän se onkin antaa kansan vähän odottaa mestarin toista tulemista. 


Aikataulutan juuri projektia ja kilpailutan urakoita. Vastaan mahdollisimman pian. 

Kiirastorstaina raksa-ammattilaiset skoolaavat tukussa kahvikupin äärellä tuntilaskutuksen juostessa sille, että harvassa työssä saa ratsastaa yhtä usein aasilla. Rakennuttajat eivät tiedä mitä tekevät, ja siksi taskussa kilisee juuri nytkin kolmekymmentä hopearahaa (+ alv.). 


IV-ylipapin ihme tekojen ansiosta rakennusvalvoja kieltää kolmasti talon käyttöönoton.“Jokainen raksaprojektin kokenut tietää, mitä hiljainen viikko käytännössä tarkoittaa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.