keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Onko tontti? - Skenaario 1

SKENAARIO 1 - EI TONTTIA

(Lue täältä siitä, kun tontti jo on)

Asiakas astuu Talofirman ovesta sisään. Talofirman Myyntiedustaja laittaa pakurikääpäteekupillisen pöydälle ja rientää asiakasta vastaan.

Asiakas: “Hei. Ollaan tässä pohdittu talon rakentamista, kun perhe on kasvanut ja tarttettais lisää tilaa ja kun mulla on toi Vespa, jota olis kiva tuunata lämpimässä autotallissa ja vaimo harrastaa huovutusaerobiccia ja vanhempi tytöistä pelaa lätkää ja aloitti just esteratsastuksenkin ja niitä heppoja kai pitää välillä pestä ja nuoremmalla on seitsemän terraariota, lähinnä matelijoita, mutta on siellä yksi turkulainenkin että se 34 neliöö alkaa olla meille vähän ahdas..”

Talofirman Myyntiedustaja: “Onko tontti?”

Asiakas: “No ei vielä, kun me saatiin tää ajatus just tossa kun oltiin Prismaan menossa ja ajateltiin, että varmaan te haluisitte suunnitella meille talon. Ehkä sellainen kaksikerroksinen tai sitten yksi ja kellari. Tai pelkkä yläkerta ja kellarikin olis varmaan jännä, että se yläkerta niinku leijuis siinä ilmassa ja välissä olisi perennoja ja marihuanaa, tuskin se paljon kalliimmaksi tulisi. Tai ehkä sellainen atrium-talo, siitä oli Vain elämäässä puhetta ja ne kaikki itki, kun se oli niin koskettavaa. Ei ehkä ihan Hesan keskustaan, mutta niinku Töölööseen tai miksei Jyväskyläänkin. Sellasta modernia tyyliä, tiilistä tehtyjä hirsiä, jossa olisi punamultaa, kipsilevyä ja kryptoniittia tehosteväreinä. Värimaailman vois ottaa mun ja puolison ensitreffeiltä siitä mäkkärin seinässä olleesta majoneesitahrasta, mutta siinä vois olla vähän enemmän umbraa, kun oon ihotyypiltäni kevät. Ja uima-allas katolla on ollut meidän unelma. Ja harjakatto. Säästöjä on, kun vaihdoin kesälomarahat vapaiksi ja ostetaan vessapaperi Lidlistä. Ihan yhtä hyvää se on ja sormi se on omakin sormi, jos se sinne “tapahtumahorisonttiin” lipsahtaa. Että oisko sulla nyt aikaa, vai käydäänkö me eka siellä Prismassa, jos haluat sillä välin vähän hahmotella? Niin ja aamiaiskaappi pitää olla.”

"Saisko tohon vielä erkkerin ruokapöydälle?"

Talofirman Myyntiedustaja: “Eli ei oo tonttia?”

Asiakas: “No ollaan kyllä ajateltu, että voitais alkaa niitä kattelemaan, kunhan toi Brexit, murrosikä ja maanpinnan nousu Vaasan rannikolla on saatu hoidettua. Mutta meillä on siis unelma, vaikkei ehkä sama kuin Martin Luther Kingillä, tai ehkä sekin halusi aamiaiskaapin. Ja talofirmathan niitä hoitaa. Siis unelmia, ei Martin Luther Kingiä. Kun olis ihana herätä järveltä heijastuvaan auringonkiloon ja kuulla, kun kotiautomaatio käynnistää kaffimyllyn. Samalla voisi kipasta siitä Olympiastadionin vieressä olevasta leipomosta aamutakissa muutaman kroisantin ja sitten perhe rupattelisi siinä oman hirsitalon lokoisassa tunnelmassa päivän psyykkisesti kuormittavista haasteista. Kyllä meille Katajanokkakin kelpaa. Suunnittelet siihen vaan sen verran korkean, mutta ilmavan aidan, ettei turistit kurki pihaan.”

Talofirman Myyntiedustaja: “Mutta tonttia ei siis oo?”

Asiakas: “No ei ihan, mutta suvun mökillä ennen kuin Aapo-eno poltti sen juoppohulluuskohtauksessaan oon kyllä oppinut paljon tonteista, ja että ne on niinku maata ja sen päälle sitten tulee se talo. Kai ne haikarat tuo ne talot sinne tontille, tai sitten ehkä talo tulee siitä, jos istuu ilman uimapukua saunan lauteilla. Mutta tää oma talo on ollut meidän unelma siitä lähtien, kun eilen kuultiin, että ihmisrasvassa paistettuja donitseja ei saakaan myydä suoramyyntinä taloyhtiön kerhohuoneelta.”

Talofirman Myyntiedustaja: “Ei siis tonttia?”

Asiakas: “No kaikki on tavallaan suhteellista, jos vertaa vaikka sumatralaiseen rotta-apinaan, niin…”

Talofirman Myyntiedustaja: “ONKO TONTTI?”

Asiakas: “Eeeeeeeeeeehkä ei kauheesti vielä ole.

Talofirman Myyntiedustaja: “Jere, näillä ei oo tonttia! Tuotko sen sähköpiiskan?”

Asiakas pakenee palovammat pohkeissaan toimistosta. Talofirman Myyntiedustaja havaitsee ilokseen, että pakurikääpätee on jäähtynyt juuri sopivaksi.

Talofirman Myyntiedustaja ei kestä tontittomia uneksijoita, vaan vaipuu van Gogh -maiseen raivoonEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit tai kyselet. Toivomme asiallista kielenkäyttöä. Tai no, vaadimme.

Kommenttisi julkaistaan tsekkauksen jälkeen. Älä siis huolestu, kun tekstisi ei heti näy. Arvostamme aktiivisuuttasi.